Paddo's & Truffels

Paddo's en truffels kweken

   Mar 21

Gebruik

Bad trip van paddo's of truffelsPaddo’s gebruiken?
Jellinek geeft bijzonder waardevolle informatie over het gebruik van paddo’s. Paddestoelen zijn een natuurproduct. De werkzame stof kan van paddestoel tot paddestoel en van soort tot soort sterk verschillen. Sommige paddestoelen zijn ook moeilijk te onderscheiden van giftige varianten. Paddestoelen kunnen soms verkeerd vallen. 

Als je paddo’s neemt als je angstig of gespannen bent, kan de angst behoorlijk toenemen. Ook kan de paddestoel een gevoel of gedachte losmaken die angstig maakt. Het is dus belangrijk dat je je goed voelt en dat je in een vertrouwde omgeving bent als je paddo’s gaat gebruiken. Bij een gemiddelde trip blijft het mogelijk contact te houden met de werkelijkheid. Bij een te hoge dosis kunnen de tripeffecten echter zo sterk zijn, dat je het onderscheid tussen trippen en de werkelijkheid niet meer kan maken. Je krijgt een ‘bad trip’. Je wordt angstig en verward of achterdochtig en dreigt de controle over jezelf te verliezen. 

Het is dus belangrijk dat je niet gelijk een te hoge dosis neemt. Voorzichtig beginnen is het advies. Gebruikers hebben soms last van flashbacks. Ze maken een gedeelte van de trip opnieuw mee. Vermoeidheid, het gebruik van cannabis of situaties die herinneren aan eerder paddestoelgebruik kunnen dergelijke flashbacks veroorzaken. Deelname aan het verkeer is na gebruik van paddestoelen uiteraard zeer gevaarlijk omdat men roekeloos en ongeconcentreerd is. 

Kans op een bad tripPaddestoelen blijven middelen om mee uit te kijken. Echt veilig gebruik bestaat niet. Als je toch wilt gebruiken, kun je proberen de risico’s zoveel mogelijk te beperken door: – niet te veel en met mate gebruiken; omdat de sterkte onbekend is, is het beter eerst een kleine dosis te nemen. – gebruik nooit meer dan de door de smartshop aangegeven dosis. – gebruik alleen wanneer je in een goede lichamelijke en geestelijke conditie bent; dit voorkomt bad trips en andere vervelende effecten. – bereidt je goed voor; gebruik moet in een vertrouwde omgeving plaatsvinden bij vertrouwde mensen en bij voorkeur met iemand in de buurt die niet gebruikt. – combineer paddestoelen niet met andere drugs. – neem tijdens het gebruiken niet deel aan het verkeer.Verder is het zaak om de risico’s te kennen. 

Zorg dat je iemand bij je hebt die niet gebruikt, die weet wat er kan gebeuren en wat hij/zij eventueel kan doen. Als de trip verkeerd uit pakt, kan die andere persoon de gebruiker geruststellen. Belangrijke tips voor de niet-gebruiker zijn: – laat de gebruiker vooral niet alleen. – raak niet in paniek, blijf praten tegen de gebruiker en zoek een rustig plekje. – leg uit dat de vervelende gedachten en gevoelens niet aan hem of haar liggen, maar dat het door het middel komt en weer over gaat. – probeer de aandacht te verleggen (dus praat over allerlei onderwerpen, maakt niet uit wat als het maar niet over paddo’s of de trip gaat). 

Zoetigheid of vitamine C eten kan volgens sommigen helpen de trip te remmen. Lijkt een gevaarlijke situatie te ontstaan of houdt de angst uren aan, haal er dan een arts bij.

Waarschuwing: informeer jezelf goed voordat je paddo’s gaat gebruiken. Paddo’s kunnen veel invloed hebben op je gedrag. Begin daarom eerst met een kleine dosis en wacht rustig af wat de paddo’s met je doen. Gebruik paddo’s uitsluitend in een vertrouwde omgeving.

11 Comments

 1. bram says:

  hoeveel negatieviteit past er in 1 artikel over deze geniale stoffen?!?!

 2. Tim says:

  @bram: Alle negativiteit die nodig is.. Dit zijn zo ongeveer wel de dingen die je moet weten bij gebruik.

  Bovendien valt er over de positieve dingen niet veel te zeggen, behalve zinloze uitspraken als “Je gaat 7 dimensies zien.”

  Wel jammer dat er op deze pagina niet vermeld wordt over de praktische zaken. Paddo’s kun je:
  -koken, om de thee ervan te nuttigen
  -rauw eten

  Een goede tip is om er flink wat sambal op te smeren, aangezien paddo’s een flink bittere smaak kunnen hebben. Door de sambal proef je dit niet zo goed. Een andere tactiek zou kunnen bestaan uit het aanvullen van de smaak met andere smaken die goed samengaan met bitter. Denk bijvoorbeeld aan gember.

  Ik weet niet of het voor alle soorten paddenstoelen geldt, maar het is mogelijk de paddo te eten zonder het effect. Wanneer men de paddenstoel goed fijn snijdt en uitkookt, kan hij gegeten worden. Gezien de bittere smaak lijkt mij dit echter een minder goed idee.

  Verder kan ik geen info meer bedenken over het gebruik van paddo’s

 3. Ricky says:

  Hey ik ben iemand en ik wil het wel proberen de paddos. Maar hoeveel gram is een lichte porsie en een normalen. Of een zwaar porssie

 4. sun says:

  8-10 g lichte trip

  12-16 g normale trip

  20-24 g TRIPPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. sniek says:

  Prima artikel! En negatief? Nee, gewoon kritisch en goed mensen voorlichten is belangrijk. Alhoewel ik compleet achter geestverruimende middelen sta weet ik ook dat er gevaren zijn. Daar moet je ondanks eigen, goede ervaringen niet lichtzinnig over doen.

 6. Donvado says:

  Een boek wat erg veel inzichten geeft in het gebruik van geestverruimende middelen is:

  UIT JE BOL
  Over XTC, paddestoelen, wiet en andere middelen
  Gerben Hellinga en Hans Plomp

  http://www.uitjebol.net/

  Het heeft voor mij veel dingen bevestigd en inzichten gegeven in het ontdekken en gebruiken van drugs…. Ik kan het iedereen aanraden!

 7. Rekanij says:

  Zijn de grammen die vermeld worden met gedroogde paddo’s of met net geoogste natte paddo’s?

 8. Gerrit says:

  Hoi ik wil ook een keer padoos gebruiken.. Ik heb ook gehoort van een trip coach. Klopt dat? En zo ja hoe kan ik die vinden?

 9. mrsnowmen says:

  Ik ken je trip wel coachen haha, zomer komt er weer aan. Kampvuurtje tijd. Wild kamperen en paddestoelen eten ghehe hé garantie voor een goede ervaring back to nature

 10. Mijk says:

  Alinea 2 klopt van geen kant. Van een te hoge dosis krijg je geen bad trip, iets met set and setting.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *