Kweekset

Paddo´s kweken is vooral geduld hebben

Als je zelf paddo’s wil kweken, is één van de mogelijkheden een kant en klare Paddo Kweekset. Dit is een kweekset die je kunt gebruiken om jouw eigen paddo’s te kweken, waarbij je in de set alle benodigdheden voor het kweken van de paddo’s zult terugvinden. De kweeksets worden bovendien geleverd met een overduidelijke handleiding.

Waarom een Paddo Kweekset?

Of je nu gaat voor Microdosing of een vette trip, verse of gedroogde paddo’s mogen sinds december 2008 niet verkocht worden in Nederland. Dus zul je zelf aan de slag moeten als je toch paddo’s wilt gaan gebruiken. Het voordeel van zelf kweken is onder andere dat er tussen de aanschaf en de oogst drie weken zit. In die drie weken kan je jezelf goed informeren hoe om te gaan met magische paddo’s.

En dan is er nog de educatieve interesse bij sommigen. Die vinden het mooi om te zien hoe deze prachte plantachtigen ontstaan vanuit het niets.

Kweeksets voor iedereen

In tegenstelling tot het kweken met sporen, is een kant en klare growkit echt super makkelijk. Als je de gouden regel ‘hygiëne’ in acht houdt, dan is zelf paddo’s kweken echt eenvoudig. Begin als je voor het eerst gaat kweken altijd met een klein kweeksetje zodat de schade niet te groot is als het onverhoopt toch mis gaat. Heb je het onder de knie, dan kan je kiezen voor een grote- of een extra grote paddokweekset.

Er zijn geen speciale kweeksets voor gevorderden, tenzij je keuze valt op een kweekset met sporen. Dat is wat lastiger om te doen.

Waar bestel je een Paddo Kweekset?

De aangewezen webwinkel om een paddo kweekset te kopen is Wapwinkel. Het assortiment is er ongekend en bovendien krijg je de garantie dat een kweekset er altijd vers is. Geen uitgedroogde bakken die na een week of drie nog geen teken van leven vertonen. Stuk voor stuk vers geproduceerd en voorzien van duidelijke instructie.

Complete paddokweeksets zijn altijd meteen klaar voor gebruik zodat je meteen aan de slag kunt om zelf je eigen mushrooms te kweken. Het enige dat je zelf nodig hebt is wat lauw kraanwater om te starten, verder zit alles bij de growkits.

Geduld is een schone zaak

Na aanschaf van de kweekset volgt de gemakkelijkste stap en dat is afwachten. Na ongeveer 7 dagen (bij 22-26°C) zie je de eerste paddenstoeltjes verschijnen, in het Engels noemt men dit “pinning”. Het is heel verleidelijk om de zak te openen en te kijken hoe je paddenstoeltjes groeien, maar iedere keer dat je de zak opent, laat je vochtige lucht ontsnappen. Laat de zak dus dicht.

Geduld wordt beloond.  Wil je de zak toch openen, zorg dan dat je de pins wat besproeit met een plantenspuit. Alleen in een vochtige omgeving doen jouw paddo’s het goed namelijk.

De eerste oogst

Na ongeveer 10-14 dagen staat er een compleet bos aan paddenstoelen in de zak en is de kit klaar om voor de eerste keer te oogsten. Het perfecte moment is wanneer de sluiers van de kapjes beginnen te lossen. Als je (net) te laat bent, laten de paddenstoelen hun sporen vallen, wat een zwarte laag op de onderliggende paddenstoelen en kit geeft. Dit is op zich niet zo’n probleem, maar de sporen maken wel zwarte vlekken op alles wat ze aanraken (kleding!). Bovendien kan het nadelig zijn voor je volgende flush want als de sporenlaag te dik is dan zal je volgende flush moeilijker opkomen.

Paddo’s plukken

Om de paddo’s te plukken ga je als volgt te werk: neem de paddenstoel tussen duim en wijsvinger vast en met een draaibeweging komt ze vanzelf los. Als het substraat meekomt, snij dan met een scherp mes de paddenstoel zo kort mogelijk af. Soms komt het voor dat er een paar paddenstoelen veel sneller groeien als de rest. Pak in dat geval eerst de grootste uit je bak. Het is niet erg als je niet alles meteen oogst. Wacht ook niet te lang met de rest om te voorkomen dat de paddestoelen hun sporen gaan lossen.

Zorg er wel voor dat je voor een volgende flush echt alle paddenstoelen uit je bak plukt, ook de kleintjes.

Paddo’s bewaren

We kunnen ons voorstellen dat je niet meteen je hele oogst gaat nuttigen. Geen zorg, want verse paddo’s kan je ongeveer twee weken in een schoon bakje in je koelkast bewaren (denk aan je kinderen!).
En als je dan nog steeds paddo’s overhebt dan kan je ze altijd drogen om ze op een ander tijdstip te gebruiken.

Dat drogen werkt zo: pak wat keukenpapier en leg hier je paddo’s op. Leg ze nu in het donker weg (zonder zonlicht). Een mooie plek is in een gangkast of iets dergelijks. Zorg er wel voor dat de ruimte voldoende verse lucht krijgt waar je je paddo’s droogt.

Je paddo’s zijn droog genoeg als je de stengels buigt en ze breken. Zolang je ze nog kunt buigen zijn ze niet droog genoeg. De beste methode om gedroogde paddo’s langer te bewaren is door ze te vacumeren en ze dan donker te bewaren.

Paddokweekset

Paddo’s zelf kweken

Als je aan de slag wilt met het zelf kweken van paddo’s, dan ben je alvast op de goede weg omdat je op deze website terecht bent gekomen. Het kweken van je eigen paddo’s met een kweekset is niet zo heel ingewikkeld, mits je je aan een aantal (strenge!) regels weet te houden.

Growkit of sporen?

De beste en ook de meest eenvoudige manier om van start te gaan -zeker voor een beginner- is door de aanschaf van een paddo kweekset. Paddo kweeksets zijn er in drie verschillende maten. Dat heeft niets met de grootte van de te kweken paddo’s te maken, maar met het volume van de growkit.
Hoe groter de kit, des te meer paddo’s kan je oogsten. Voor ervaren gebruikers zijn alle spullen uit een kweekset ook los verkrijgbaar. Je werkt dan met sporenprints of sporenspuiten, samen met het benodigde materiaal om een substraat te maken waar je mycelium in kan groeien en ook een speciaal bakje voor dit doel. Er is ook voldoende sterilisatie nodig om te voorkomen dat bacteriën het substraat kunnen besmetten.

Kweeksets zijn ook voor beginners

Het gebruik van een paddo kweekset is niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderde kwekers een eenvoudige en snelle manier om paddo’s te kweken. Je hoeft niet van alles bij elkaar te zoeken en je kunt meteen aan de slag. De kweeksets zijn er met een volume van 250 cc, 1200 cc en als je een rijkelijke oogst in gedachten hebt dan kan je zelfs naar 2100 cc.

Zo kweek je paddo’s

Stap 1

Was je handen zeer grondig om besmetting te voorkomen. Onderschat deze stap niet en maak de kweekset schoon met een schone, natte doek. Verwijder het deksel, maar gooi het niet weg. Bewaar het voor stap 3.

Stap 2 prik in de laag

Neem een ​​schone vork (bij voorkeur neem je deze eerst af met alcohol) en prik wat gaten in de bovenste laag. Verdeel de gaten regelmatig over de kweekset (6 tot 8 rijen gaten is voldoende). Hierdoor kan de stof het water beter opnemen als je gaat soaken.

Stap 3 vullen met lauw water

Vul de bak van de growkit met lauw water tot aan de rand van de set (20 º C). Plaats het deksel en laat de kweekset nu gedurende 1 uur inweken zodat het water maximaal wordt opgenomen.

Stap 4 giet het water af

Verwijder na het weken het deksel van de kweekset en giet voorzichtig het water af. Giet al het overtollige water eruit.

Stap 5 water toevoegen

Voeg een kleine hoeveelheid lauw water (20 º C) toe aan de kweekzak.

 • Voor de 2100cc kweekset: 2 kopjes (0,5 liter)
 • Voor de 1200cc kweekset: 2 kopjes (0,5 liter)
 • Voor de 250cc kweekset: 1 kop (0,25 liter)

Plaats nu de growkit in de kweekzak. Wel opletten dat het water niet over de rand van de growkit gaat.

Stap 6 sluit de kweekzak

Sluit de kweekzak door de bovenkant van de zak te vouwen en bevestig deze met de paperclip (onderdeel van je kweekset).

Stap 7 plaatsen van de kweekset

Plaats de kweekset op een plaats zonder direct zonlicht. De kweekset zal niet goed gaan als je het te dicht bij een warmtebron plaatst en ook onder een lamp is niet bevordelijk voor de groei van de paddo’s. De ideale temperatuur voor de beste groei van je paddo’s ligt tussen de 20 en 25 º C.

Stap 8 bevochtigen

Bevochtig de kit dagelijks met een spuitfles (maximaal 1-2 keer pompen). Dit is ook belangrijk na het oogsten.

Stap 9 twee weken geduld

De eerste paddestoelen zullen over twee weken zichtbaar zijn. Wees geduldig, het kan een langere periode duren voordat de eerste paddestoelen zullen groeien.

Stap 10 het oogsten

De paddenstoelen moeten worden geoogst vlak voordat de huid onder de hoeden los begint te raken. De oogst: pak de stengel voorzichtig en draai de paddenstoel naar links en dan naar rechts en trek voorzichtig. Op deze manier kan je de paddenstoel zo volledig mogelijk verwijderen en op deze manier kan je de kweekset voor een volgende flush gebruiken.

Leven!

Binnen een week zal je duidelijke tekenen van leven zien. Zodra de eerste hoedjes verschijnen, kan je een volledige groei verwachten binnen ongeveer 7 dagen. Na deze periode is het tijd voor de oogst. Het beste moment is net voordat de “sluier” breekt. De sluier breekt wanneer de bovenkant van het hoedje scheurt om de sporen af te geven. Het is -alweer- belangrijk om je handen zorgvuldig te wassen voordat je je paddo’s oogst, om te voorkomen dat je vreemde levensvormen -bacteriën dus- introduceert in je kweekomgeving die mogelijk de gezondheid van je paddo’s kunnen schaden. Het oogsten van de paddo’s doe je door ze voorzichtig bij de basis te pakken en zorgvuldig uit de ondergrond te draaien.

Meerdere flushes

De kweeksets zijn geschikt meerdere flushes kunnen produceren zodat je vaker kunt oogsten dan één keer. Om dit voor elkaar te krijgen, hoef je alleen lauw water over de cake te gieten om het mycelium weer op te starten. Laat de bak ongeveer 12 uur in het water staan en giet vervolgens het water weer af zoals je dat al eerder hebt gedaan bij je eerste flush. Nu kan je de eerder genoemde stappen herhalen om het proces opnieuw op te starten.

Open de doos van je kweekset
Open de doos van je kweekset
Haal de kweekset uit de verpakking
Haal de kweekset uit de verpakking
Vul de bak volledig met lauw water
Vul de bak volledig met lauw water
Doe het deksel terug op de bak
Doe het deksel terug op de bak en laat deze nu 12 uur staan
Nu open je het deksel.
Nu open je het deksel.
Giet al het water af en laat de set nog 10 seconden uitlekken.
Giet al het water af en laat de set nog 10 seconden uitlekken.
Giet een kopje lauw water onder in de meegeleverde kweekzak.
Giet een kopje lauw water onder in de meegeleverde kweekzak.
Nu plaats je de growbox onder in de plastic kweekzak.
Nu plaats je de growbox onder in de plastic kweekzak.
Vergeet niet je deksel te bewaren. In de doos bijvoorbeeld.
Vergeet niet je deksel te bewaren. In de doos bijvoorbeeld.
Vouw de bovenrand van de kweekzak om en sluit deze af met behulp van de paperclips.
Vouw de bovenrand van de kweekzak om en sluit deze af met behulp van de paperclips.
Zet de Paddo Kweekset weg op een plaats niet in de zon en niet op de verwarming met een temperatuur van 20 tot 25°C. Zorg wel voor voldoende daglicht.
Zet de Paddo Kweekset weg op een plaats niet in de zon en niet op de verwarming met een temperatuur van 20 tot 25°C.
Zorg wel voor voldoende daglicht.
Na ongeveer 10 tot 15 dagen zie je de eerste paddo's opkomen. De paddo's kunnen geoogst worden als de hoed van de paddo begint te openen. Dit is meestal na drie weken.
Na ongeveer 10 tot 15 dagen zie je de eerste paddo’s opkomen.
De paddo’s kunnen geoogst worden als de hoed van de paddo begint te openen. Dit is meestal na drie weken.
Nu soak je de kweekset opnieuw en het proces begint opnieuw. De tweede vlucht kan groter zijn dan de eerste, maar de daaropvolgende vluchten zullen minder zijn of zelfs geheel niet op gang komen.
Nu soak je de kweekset opnieuw en het proces begint opnieuw. De tweede vlucht kan groter zijn dan de eerste, maar de daaropvolgende vluchten zullen minder zijn of zelfs geheel niet op gang komen.

In de doos zie je de volgende items:
1x Paddo Kweekset
2x Paperclip
1x Groei zak
1x Korte beschrijving

Deze website is onderdeel van Wapwinkel.

Truffels bestellen en geen verzendkosten betalen

Magic Truffels zijn zó razend populair aan het worden deze winter, dat producenten overuren draaien. Het bevalt de gebruikers in Nederland en België kennelijk prima.

Puur natuur

Niet zo vreemd ook, een trip beleven op een geheel natuurlijk product is zo gek nog niet als je dat toch van plan bent. Want vrijwel ieder ander product dat je in vergelijkbare highs brengt is gebaseerd op synthetische middelen. Magic Truffels worden onder zeer gecontroleerde omstandigheden gekwekt; het is immers belangrijk om geheel steriel te werken.

Truffel kwekers

De spaarzame truffelkwekers die ons land rijk is, draaien op een maximale capaciteit om aan de vraag te voldoen. Maar geen zorg, de volledige distributie van magic truffels is geheel onder controle. De grote vraag heeft wel een aantal gunstige gevolgen.

Geen verzendkosten

Onlangs werden de prijzen al flink verlaagd en nu is er nog meer fijn nieuws te melden. Want de verzending van alle soorten Magic Truffels zijn verlaagd naar nul euro. Ja, je leest het goed, nul, nada, noppes, niente. Geen verzendkosten en ook nog eens een superlage prijs, daar kan je nog eens een truffeltje voor wegtikken.

Magic truffels bestellen zonder verzendkosten kan hier.

Magic truffels

 

De opkomst van de magische paddo

De Magische Paddo

De paddo is nog niet zo heel erg lang populair. Pas in de loop van de jaren 1990 werd de magische paddo in Nederland en België populair door de psilocybine en psilocine die bepaalde soorten bevatten. Andere, internationaal bekende bijnamen zijn: Psilo, Shroom en Magic Mushroom.

Jaren ’90

In de jaren 90 kreeg werd met dank aan de vele smartshops de paddo bekend in Nederland en in mindere mate in België. Door een aantal incidenten lieten de toenmalige beleidsmakers zich misleiden en kwam het tot een wellicht overhaast verbod op de verkoop van verse en gedroogde paddo’s in 2008. De ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) hebben in 2007 naar aanleiding van de incidenten die in de publiciteit kwamen besloten dat paddo’s voortaan bij lijst 2 van de Opiumwet zullen worden geschaard.

Psychologische effecten

Zoals ook met andere hallucinogene drugs zoals met LSD het geval is, kunnen ze vanwege met name de visuele effecten en veranderingen in sfeerbeleving door de liefhebbers enerzijds ‘profaan’ worden gebruikt als genotmiddel, maar aan de andere kant zullen ervaren gebruikers magische paddo’s gebruiken om psychologische, filosofische en spirituele inzichten te verwerven.

Werkzame bestanddelen

De benaming paddo of magic paddo betreft Psilocybe paddenstoelen en verwante paddenstoelsoorten: deze soorten bevatten voornamelijk de werkzame bestanddelen psilocybine en psilocine. Paddo’s komen in grote delen van de wereld in het wild voor. Zelfs in Nederland komen tientallen soorten die onder paddo’s worden gerekend in de natuur voor.

Hoe kom je aan magic paddo’s

Paddo’s zijn op verschillende manieren te verkrijgen, onder andere:

 • Uit de natuur (dit gedurende het hele jaar, maar de meeste soorten zijn in de herfst en het voorjaar te vinden)
 • Door ze te kopen (in Nederland sinds 1 december 2008 verboden)
 • Door ze zelf te kweken

Verwen je paddokweekset met een warmtemat

De dagen worden kouder en dat heeft als nadeel dat ook je paddokweekset te lijden heeft onder de lage temperaturen. Als de temperatuur te laag en niet constant is, heeft dit grote invloed op het groeiproces van je paddo’s.

Speciaal voor de amateur paddokweker zijn er thermomatten te koop die zorgen voor een constante temperatuur van je growkit.

Thermomat paddokweek infrarood

Deze ultra dunne infrarood verwarmingsmat staat garant voor veilige en gelijkmatige warmte verdeling. Verwarmt je growkit of substraat waardoor de activiteit in de voedingsbodem behouden blijft tijdens de koude maanden. Verbetert het klimaat en verhoogt bovendien het rendement door een hogere opbrengst.

Specificaties

 • Afmetingen: 27.4 x 13 cm
 • Vermogen: 5 W. 230 V, 50 Hz
 • Temperatuur: 24 °C (bij indirect gebruik)
 • Infrarood verwarming verspilt nauwelijks energie aan het verwarmen van de lucht.
 • Kan gebruikt worden in combinatie met grow containers om een kleine afgesloten ruimte te verhitten (mini-broeikas)
 • Levensduur: < 30000 uur

Doe maar gerust je centrale verwarming uit en gebruik in plaats daarvan deze energiezuinige mat; het is veiliger, goedkoper en doet wonderen voor je opbrengsten!

Let op: je kunt het beste direct contact tussen het oppervlak en je kweekset vermijden. Gebruik een stuk karton of een dubbelgevouwen handdoek.

GEBRUIKSAANWIJZING

Plaats de plastic zak gevuld met de growkit op de warmtemat. Zet de warmtemat aan. Ze na twee dagen de warmtemat uit en wacht tot de knoppen ontluiken, wat normaal tussen de vijf en tien dagen duurt. Doe dan de warmtemat weer aan en open de bovenkant van de zak een beetje zodat het vocht kan verdampen.

Wat te doen wanneer de knoppen na tien dagen niet zijn uitgekomen? Haal de kit uit de plastic doos, keer hem om en plaats de doos weer in de zak op de warmtemat en herhaal de bovenstaande procedure.

Prijs: € 14,95

Verkoop: Wapwinkel.com

Thermomat paddokweek

Paddokweeksets in de kou

Het kweken van paddo’s is soms moeilijker dan het lijkt. Zeker nu de dagen kouder worden en we onze woningen gaan verwarmen.

Je kunt je kweekset het beste plaatsen op een warme plek (20-25°C) in het licht, maar niet in de zon of boven een verwarming. Geef water wanneer dat nodig is. Om ervoor te zorgen dat je temperatuur zo constant mogelijk is, kan je overwegen om een eenmalige investering te doen in een thermomat. Deze matjes kunnen op een vaste temperatuur worden ingesteld zodat je er van verzekerd bent dat de groei van je kweekset op een constante temperatuur plaatsvindt.

 

Paddo’s zelf kweken leuk en leerzaam

Het kweken van paddo’s is een stuk makkelijker gemaakt met een handige paddo kweekset. Maar je bent wel gebonden aan de materialen waarvoor de producent van de paddo kweekset heeft gekozen. Daarom kiezen ervaren paddo kwekers er voor om te kweken met sporen op een andere ondergrond. Zeker als je beginner bent, is het echter verstandiger om te kiezen voor een complete paddo kweekset en niet voor sporen.

Er zijn inmiddels tientallen verschillende paddokweeksets op de markt verkrijgbaar, die zijn voorzien van duidelijke instructies. Verse of gedroogde paddo’s mogen van de wetgever niet meer verkocht worden dus als je met paddo’s wilt experimenteren zal je altijd zijn aangewezen op het zelf kweken van paddo’s.

Partydrugs voor psycho’s

MDMA zou helpen bij posttraumatische stress, terwijl paddo’s effect zouden hebben bij depressies. Steeds meer experts pleiten ervoor om de illegale partydrugs in de psychiatrie te herlanceren. ‘Er is een revival gaande.’

Nieuw zijn psychedelica binnen de psychiatrie niet. Integendeel zelfs, enkele decennia geleden werd er al volop mee geëxperimenteerd. Mensen die de concentratiekampen hadden overleefd kregen lsd als medicijn, militairen met posttraumatische stress slikten MDMA. Tot ook feestende jongeren de middelen begonnen te gebruiken en ze in de illegaliteit werden geduwd. Het onderzoek naar de therapeutische werking van pakweg paddo’s of lsd stokte en zowat alle psychedelica werden gecriminaliseerd. Vandaag pleiten evenwel steeds meer onderzoekers ervoor om die producten uit het verdomhoekje te halen. Ben Sessa bijvoorbeeld, Brits psychiater en auteur van The Psychedelic Renaissance.

Hij is op zoek naar fondsen om de werking van MDMA te testen bij veteranen. “We gaan heel erg vreemd om met drugs in de samenleving”, zegt hij in The Financial Times. “We schrijven zesjarigen met ADHD amfetamines voor en geven mentaal zieken methadon. MDMA is veel minder toxisch, maar toch controversieel. Voor wetenschappers, artsen en farmacologen is dit heel frustrerend.”

Sessa pleit voor een psychiatrische renaissance, waarbij het gebruik van psychedelica eindelijk rationeel en grondig onderzocht wordt. De eerste resultaten, decennia geleden, waren erg veelbelovend. Dus waarom niet weer de draad oppikken?

Zeker als het over MDMA gaat, klinkt de roep om therapeutische erkenning steeds luider. Het middel zou goede resultaten opleveren bij de behandeling van posttraumatische stressstoornissen, zelfmoordneigingen en depressies. “MDMA is een mooi voorbeeld van een partydrug met een therapeutische werking”, zegt Ton Nabben, drugsonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

“Het bestaat al heel erg lang – het werd ontdekt in 1912 – maar werd pas in de jaren zeventig en tachtig binnen de psychiatrie ingezet. Een heleboel Amerikaanse psychiaters en psychologen hebben het gebruikt om mensen te behandelen. En toen de overheid het product op de lijst van ‘middelen met onaanvaardbare risico’s’ wilde zetten, hebben ze zich daartegen verzet. Maar tevergeefs.”

Hetzelfde geldt voor lsd, dat een heilzaam effect zou hebben bij verslavingen en trauma’s. “In Nederland is lsd in de jaren zestig gebruikt in een medische setting. Maar toen kwam een verbod en werden alle programma’s stopgezet. In de VS was een soort morele paniek ontstaan over lsd. Mensen sprongen uit ramen of pleegden zelfmoord, nadat ze in een bad trip waren beland. Op dat moment was er natuurlijk weinig over geweten over het product. Hoeveel je neemt, waar en met wie: dat speelt een grote rol bij lsd. Maar op het moment dat wetenschappers hier de eerste inzichten over kregen, mocht het niet meer gebruikt worden.”

Nabben stelt dat er sprake is van een psychedelische golf. “Steeds meer wetenschappers scharen zich achter het gebruik ervan, en er worden congressen rond georganiseerd. Er is duidelijk een revival gaande.”

Dat de taboes langzaam maar zeker afbrokkelen, blijkt zelfs in Vlaanderen. Zo was professor Pascal Sienaert van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven in Kortenberg betrokken bij onderzoek naar het effect van ketamine bij zwaar depressieve patiënten. Ketamine is een verdovend middel, maar wordt in lage dosissen ook in het partymilieu gebruikt.

“Het interessante aan ketamine is dat het heel erg snel werkt”, legt Sienaert uit. “Logisch natuurlijk. Als je drugs neemt op een feestje is het doorgaans niet de bedoeling dat het pas na twee weken werkt. Maar bij normale medicatie – antidepressiva bijvoorbeeld – kan het dagen tot weken duren eer de patiënt effect voelt.”

Een spuit ketamine daarentegen werkt binnen luttele uren. “Onderzoek heeft aangetoond dat de depressieve klachten binnen twee à drie uur verdwijnen. Het werkt supersnel. Het nadeel: vaak is het effect niet erg langdurig. Dat is wat verder onderzoek moet uitwijzen: in welke dosissen en met welke regelmaat kan zo’n middel soelaas bieden?”

Dat lijkt meteen ook de conclusie van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie. Middelen zoals MDMA, ketamine, of psilocybine kunnen volgens hen zeker hun waarde hebben binnen de psychiatrie. “Maar dan moet de doeltreffendheid en veiligheid hiervan aangetoond worden in een grootschalig, goed onderbouwd wetenschappelijk onderzoek”, zegt voorzitter Jürgen De Fruyt. “En zolang het om illegale middelen gaat, is er nood aan extra omzichtigheid en een duidelijke regelgeving.”

Bron: ggz nieuws

Hoe kweeksets gemaakt worden

Kwaliteit
Tussen de rustieke landerijen en fruitbomen in Alphen staat de fabriek van de paddokweeksets. Hier worden de GrowKits klaar gemaakt. In deze fabrieken worden ook truffels gekweekt. Ware vakmannen begeleiden dit proces en kunnen de beste kwaliteit leveren, omdat ze bij elke stap van het proces betrokken zijn. Onze groothandel is de enige wereldwijd die het proces van productie tot verkoop zelf uitvoert.

Producten
De groothandel verbouwt negen verschillende GrowKits in de fabriek. De GrowKits die ze verbouwen zijn de Mexican, de Thai, de Colombian, de Mazapatec, de Cambodian, de Ecuadorian, de McKennaii, de Golden Teacher en sinds kort ook de Albino.

Proces
De ontwikkeling van de GrowKits duurt ongeveer een maand. Hierbij worden verschillende stappen doorlopen, waarbij elke stap cruciaal is. Het begint bij het planten van een spoor, vervolgens moet de schimmel groeien, dit proces moet nauwkeurig in de gaten gehouden worden. Hierna komen ze in de winkels te liggen. De groothandel maakt de GrowKits op een eigen en unieke manier waardoor de paddenstoelen van extreem goede kwaliteit zijn.

Kwaliteitsbewaking
Aandacht en hygiëne zijn cruciaal bij het hele proces. Dit om besmetting te voorkomen. Door constante alertheid, aandacht en passie voor het vak vindt die besmetting dan ook zelden tot nooit plaats. Elke stap die wordt gezet, hoe onbelangrijk deze ook lijkt, wordt met volle aandacht uitgevoerd.

Constante controle zorgt ervoor dat onze groothandel altijd de beste kwaliteit levert.

Gespecialiseerd team
Een klein team van trouwe, passievolle, ervaren medewerkers verzorgen het gehele productieproces in onze fabrieken in Alphen en Dreumel. Ze zijn constant bezig om het productieproces te verbeteren waar mogelijk.

Paddo’s & truffels!

PaddoPaddo’s & truffels. Op deze website kan je werkelijk alles terugvinden wat je maar over paddo’s en truffels wilt weten. We hebben pagina’s vol met informatie over de kweek van paddo’s en truffels, over het bewaren ervan, wat het met je doet, waar je ze kunt bestellen en welk soorten er bestaan. En last but not least ook een forum waarin je al je vragen of opmerkingen kwijt kunt over kweken en gebruik van paddo’s en truffels.

Ook als er nieuws is op het gebied van paddo’s, het standpunt van de overheid, nieuwe soorten of andere wetenswaardigheden dan kan je ze op onze pagina’s terugvinden uiteraard! Paddo’s mogen in Nederland niet meer gedroogd of vers worden verkocht, maar truffels nog wel en ook van truffels zijn er diverse soorten verkrijgbaar. Verse truffels worden geseald verkocht en zijn mits gesloten en gekoeld bewaard best een tijdje houdbaar. Bekende truffelsoorten zijn ondermeer Pajarito, Atlantis, Tampanensis en Mexicana. Wie liever kiest voor wat sterkers kan natuurlijk altijd nog een paddo kweekset kopen en na 3 weken al de eerste flush oogsten! Het is ook mogelijk om zelf truffels te kweken, alleen weegt de kweek qua investering, moeite en geduld niet op tegen de aanschaf van verse truffels.