Hoe kweken

Het kweken van je eigen paddo’s met een kweekset is relatief eenvoudig. Het is wel belangrijk dat je zeer steriel werkt, want de kweeksets zijn uitermate gevoelig voor besmettingen. En als je dan de instructies nauwgezet opvolgt dan kan er niet zoveel meer mis gaan. Op deze pagina zie je stapsgewijs wat je moet doen om binnen een paar weken je eerste paddo´s te kunnen oogsten.

Open de doos van je kweekset
Stap 1: Open de doos van je kweekset
Haal de kweekset uit de verpakking
Stap 2: Haal de kweekset uit de verpakking
Vul de bak volledig met lauw water
Stap 3: Vul de bak volledig met lauw water tot deze goed overloopt
Doe het deksel terug op de bak
Stap 4: Doe het deksel terug op de bak en laat deze nu 12 uur staan
Nu open je het deksel.
Stap 5: Nu open je het deksel
Giet al het water af en laat de set nog 10 seconden uitlekken.
Stap 6: Giet al het water af en laat de set nog 10 seconden uitlekken
Giet een kopje lauw water onder in de meegeleverde kweekzak.
Stap 7: Giet een kopje lauw water onder in de meegeleverde kweekzak
Nu plaats je de growbox onder in de plastic kweekzak.
Stap 8: Nu plaats je de kweekset onder in de plastic kweekzak
Vergeet niet je deksel te bewaren. In de doos bijvoorbeeld.
Stap 9: Vergeet niet je deksel te bewaren. In de doos bijvoorbeeld
Vouw de bovenrand van de kweekzak om en sluit deze af met behulp van de paperclips.
Stap 10: Vouw de bovenrand van de kweekzak om en sluit deze af met behulp van de paperclips
Zet de Paddo Kweekset weg op een plaats niet in de zon en niet op de verwarming met een temperatuur van 20 tot 25°C. Zorg wel voor voldoende daglicht.
Stap 11; Zet de paddokweekset weg op een plaats niet in de zon en niet op de verwarming met een temperatuur van 20 tot 25°C. In de winter kan je een matje gebruiken.
Zorg wel voor voldoende daglicht.
Na ongeveer 10 tot 15 dagen zie je de eerste paddo's opkomen. De paddo's kunnen geoogst worden als de hoed van de paddo begint te openen. Dit is meestal na drie weken.
Stap 12: Na ongeveer 10 tot 15 dagen zie je de eerste paddo’s opkomen.
De paddo’s kunnen geoogst worden net voor de hoed van de paddo begint te openen. Dit is meestal na drie weken.
Het juiste moment om je paddo’s te oogsten
Nu soak je de kweekset opnieuw en het proces begint opnieuw. De tweede vlucht kan groter zijn dan de eerste, maar de daaropvolgende vluchten zullen minder zijn of zelfs geheel niet op gang komen.
Nu soak je de paddokweekset opnieuw gedurende 6 uur en het proces begint opnieuw. De tweede vlucht kan groter zijn dan de eerste, maar de daaropvolgende vluchten zullen minder zijn of zelfs geheel niet op gang komen.

Wat zit er in een kweekset?

In de doos zie je de volgende items:

 • 1x Paddokweekset
 • 2x Paperclip
 • 1x Groeizak
 • 1x Korte beschrijving

Niets leuker dan in deze tijd van het jaar je eigen paddo’s kweken. Maar wel onder gecontroleerde omstandigheden uiteraard met een growkit.

Growkits kiezen

Er is een enorme keuze aan growkits, eigenlijk voor elk wat wils. Sowieso zijn er growkits met een klein volume dat begint bij 250 cc. Met deze growkit heb je met een week of drie ongeveer 100 gram verse paddo’s en er kunnen ongeveer 3 flushes geoogst worden. Kies je echter voor de 1200 cc versie dan loopt de oogst al op naar 400 gram en de grootste kweekset levert je bij de eerste flush zo rond de 1.000 gram verse paddo’s op.

Soorten paddo’s

Uiteraard is er niet alleen de keuze in volumes, maar zeker ook in variëteit want er zijn nogal wat soorten. En alle soorten paddo’s hebben hun eigen specifieke eigenschappen voor wat betreft de werking. De één zorgt voor een heftige en langdurige trip, bij een andere soort ervaar je juist weer prachtige visuals of wordt je zeer gevoelig en diepzinnig.
Je begrijpt, een goede reden om je eerst eens goed te verdiepen in de verschillende soorten paddo’s.

Tijdens de kweek

Een mooi tijdstip om je eens te verdiepen in het gebruik van paddo’s en de verschillende uitwerkingen is tijdens de kweek. Vanaf het moment dat je kweekset in huis staat totdat je voor het eerst kunt oogsten zijn er namelijk tenminste drie weken verstreken.
In die tijd kan je mooi eens rondvragen bij je vrienden, wat op Google opzoeken of een bericht plaatsen in een forum.

Er zijn zelfs complete websites zie zich volledige gespecialiseerd hebben in paddowkeek.

Huidige soorten kweeksets

Momenteel zijn er een flink aantal soorten kweeksets verkrijgbaar. De soorten die er zijn kennen de volgende namen:

Wat kan je verwachten

Paddo’s bevatten de werkzame stof psilocibine en psilocine. Psilocibine wordt in het lichaam omgezet in psilocine. Psilocine zorgt ervoor dat je hersenen zintuiglijke waarnemingen anders doorgegeven. Wat je tijdens een trip ervaart kan mooier zijn dan het mooiste dat je ooit nuchter hebt ervaren, het lijkt alsof je stukjes in je hersenen opent die normaal gesloten blijven. Maar ervaringen kunnen mooi zijn, maar ook angstig. Het is onvoorspelbaar wat er precies gaat gebeuren.

Goede en slechte trips

Een trip kan alle kanten opgaan en de trip kan ook donkere kanten van jezelf naar boven brengen. De trip is milder dan bij LSD maar veel sterker dan bij hasj en wiet.
Het is een feit dat de geestelijke gesteldheid op het moment van inname van je paddo’s vaak wordt versterkt. Met andere woorden: als je je kut voelt dan kan je beter niet aan een trip beginnen.

Globaal kan je de effecten tijdens je paddotrip opdelen:

 • je voelt en ziet zaken anders
 • je stemming zal veranderen
 • het besef van tijd verdwijnt
 • je denkt dieper na over alles
 • je lichaam zal anders reageren op prikkels

Goed, je huiswerk gedaan door deze pagina gelezen te hebben, dan is het tijd om je paddo kweekset te bestellen. En als je kweeksetje dan is geleverd, dan tref je in het geval van Growkit.com setjes de volgende handleiding aan om meteen aan de slag te kunnen:

paddo kweeksets

2 reacties op “Hoe kweken”

 1. David schreef:

  Hallo,

  In de handleiding die ik heb gekregen bij mijn bestelling bij Wapwinkel staat dat ik dagelijks de zak moet luchten en het substraat een beetje moet besproeien met water.
  Moet ik dat blijven doen wanneer de paddestoelen opkomen?

  Groeten.

  Dr. Paddo:
  Stop met het geven van water zodra de eerste paddenstoelen zichtbaar zijn. Laat de zak vanaf nu de hele tijd een klein beetje open staan, zodat het vocht kan verdampen. Te veel vocht is niet goed. De eerste paddo’s zullen zichtbaar zijn na ongeveer 1 week. Je eerste oogst zal ongeveer een week later zijn. Zorg ervoor dat je oogst voordat de eerste sporen gaan vallen. Succes!

 2. David schreef:

  Hallo,

  Ik heb zojuist de tweede vlucht geoogst. Sommige paddestoelen hebben onderaan de stam een soort schimmel, het lijkt op een wit donslaagje. Zijn deze veilig om te eten?

  Groeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *