Kweeksets

Zelf paddo’s kweken

Als je zelf paddo’s wil kweken, dan zijn er diverse mogelijkheden. Het kweken van paddo’s is voor een beginner zeker niet makkelijk.

Steriel werken

Zo is het belangrijk om steriel te werken en je hebt nogal wat spullen nodig voor je aan de slag kunt. Denk daarbij aan een goede bodem en sporen bijvoorbeeld. Maar ook voor beginners is er nu een oplossing die het kweken van paddo’s zeer eenvoudig maakt. Er zijn namelijk growkits of paddokweeksets in de markt verkrijgbaar.

Alleen soaken

Deze setjes zijn kant en klaar en die hoef je alleen maar te ‘soaken’ in water, vervolgens doe je de bak in een meegeleverde plastic zak, zorg je voor een contante temperatuur en na drie weken is de set klaar om te oogsten.

Geen speciale ruimte nodig

Je hebt om zelf thuis paddo’s te kweken niet veel ruimte of speciale belichting nodig, het is alleen belangrijk dat je schoon te werk gaat. Bijna alle kweeksets bevatten een uitgebreide handleiding zodat je in een mum van tijd thuis aan de paddokweek kan beginnen. Een myceliumbox of kweekset bevat een kweekbak met daarin een gekoloniseerde substraat (voedingsbodem), een kweekzak met een luchtfilter en een paperclip.

De volgende flush

Direct na de oogst dien je de bak weer van water voorzien te worden voor de volgende vlucht (flush). Verwijder alle paddenstoelen die niet volgroeid zijn maar probeer het substraat intact te houden. Deze cyclus van het bewateren, kweken en oogsten kan herhaald worden tot de voedingsbodem uitgeput is. Vaak is dit na vier vluchten, waarbij de tweede vlucht meestal de beste resultaten geeft. De daarop volgende vluchten zullen je steeds wat minder opbrengst geven.

Er zijn al kweeksetjes vanaf 15 euro, maar je kunt ook kiezen voor grote kweeksets of zelfs voor xxl kweeksets. Deze laatste geven een opbrengst van een kilogram verse paddo’s.

Wapwinkel is officieel verkooppunt voor de kweeksets van growkit.com, maar ook voor diverse andere merken. Beginner of gevorderd, dat maakt niet uit, het assortiment is gigantisch.

albino
colombian
ecuadorian
goldenteacher
mckennaii
Mexican
thai

1 reactie

 1. Nicolas schreef:

  Hallo

  Wat ik al vermoede blijkt nu te kloppen,nl.dat paddos iets sterker zijn dan truffels,ik las dit net op jullie website..
  Ik nam vroeger regelmatig paddos en had er telkens mooie trips mee,sinds het verbod op paddos,heb ik nu al 3 maal truffels geprobeerd,maar heb nauwelijks de gewenste werking zoals paddos,klopt dit….

  mvg

  Nicolas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *