Zelf paddo’s kweken in 5 stappen

Met een paddo kweekset kan jij dit eenvoudig en veilig doen vanuit je eigen huis. Volg de onderstaande stappen en ontdek hoe je dit kunt realiseren.

Stap 1: Kies Je Paddo Kweekset

Het eerste dat je nodig hebt is een paddo kweekset. Deze sets zijn compleet met alle benodigdheden, zoals een kweekbakje, mycelium (de “wortels” van de paddo’s), vermiculiet (een soort grond), en een groeizak. Je kunt verschillende soorten paddo kweeksets kopen, dus zorg ervoor dat je er een kiest die bij je past.

Stap 2: Bereid Je Kweekomgeving Voor

Zorg ervoor dat je een schoon en steriel werkgebied hebt om contaminatie te voorkomen. Plaats de kweekset in een ruimte met een stabiele temperatuur van rond de 23 graden Celsius. Vermijd direct zonlicht; indirect licht is voldoende.

Stap 3: Begin Met Kweken

Verwijder de deksel van het kweekbakje en voeg water toe. Laat dit 12 uur weken en giet dan het overtollige water af. Plaats het bakje vervolgens terug in de groeizak.

Stap 4: Onderhoud

Het is essentieel om het klimaat in de groeizak optimaal te houden. Dit betekent dat de temperatuur constant moet blijven, maar ook dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is. Dit kan je doen door dagelijks met een spuitfles wat water op de binnenkant van de zak te sproeien.

Stap 5: Oogsten

Na ongeveer twee weken zou je de eerste paddo’s moeten zien verschijnen. Je kunt ze oogsten als de hoedjes beginnen te openen. Trek ze voorzichtig uit het mycelium of snijd ze af met een schone schaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *